lauantai 5. elokuuta 2017

PNM-trail polkujuoksu Valpperissa 5.8.2017



PNM-trail polkujuoksu Nousiaisten Valpperissa kisailtiin 5.8.2017, matka olivat Valpperin kierros 10,8 km, Kurjenrahkan kierros 23 km sekä  Kuhankuonon kierros 38 km. Kaikille matkoille lähdettiin eri aikaan, mikä oli hyvä ratkaisu. Ensin lähetettiin matkaan 38 km:n eli Kuhankuonon kiertäjät
Tässä lähdetään suosituimmalle matkalle eli Kurjenrahkan kierrokselle 23 km (ei ole youtubessa kestää siksi latautua). Lähtö näyttää rauhalliselta, mutta voiton vei entinen maajoukkuesuunnistaja Mats Dahlen ajalla 1:43:59.


Osallistuin itse lyhimmälle matkalle (valkoinen paita ja lippis ja syvin etunoja, kuva kaapattu toisen ottamasta videosta), lähsimme löntystämään viimeisinä.

Noin puolet matkaa oli purulenkkiä, metsätietä ja polkua, mutta viimeinen kuusi kilometriä oli metsässä, eli oli suota, heinikkoa, kangasmetsää, hakkuuta ja avokalliota.

Maastossa ei ollut  aina selkeää polkua. (Kuva on toisen ottama)


Ylämäkeä oli tarjolla purulenkkiosuudella, kaksi aika isoa nousua, ja maastossa yksi haastava nousu (kuvassa punaisen nuolen osoittamana, haaste tuli etupäässä liukkaasta kalliosta ja epätasaisuudesta, ei noususta sinänsä).

Ennen lähtöä satoi, joten metsässä oli märkää. Olen sangen huonossa kunnossa, joten olin miesten sarjassa noin puolessa välissä, kilometriaika oli 7 minuutin pintaan, jota pidän maasto-olosuhteisiin nähden itselleni hyvänä, tällä matkalla 6 minuutin kilometriajan alitti vain 6 juoksijaa, kaikki olivat miehiä.  Tätä hieman ihmettelin, kun matka oli 10,8 niin vielä ajalla 64 minuuttia olisi pitänyt  kilometriajan olla alle 6 minuuttia. Oma kilometriaikani oli todellisuudessa alle 7 minuuttia, jos matka oli 10,8 km.

Tässä olen loppunousun päällä tasaisella ennen viimeistä alamäkeä (kuva kaapattu toisen ottamasta videosta). Erot muodostuivat metsässä varsin suuriksi.

"Keskimatkalla" kuuden minuutin kilometriajan alitti 18 juoksijaa, ja pisimmällä matkalla 5, mikä on minusta erinomainen suoritus, kuten pitkän matkan suorittaminenkin.

Kurjenrahkan kierroksen (38 km) nopein oli Juha Virtanen ja voittoaika oli 2:55, hän voitti seuraavaa 34 minuuttia 37 sekuntia. Naisista Leivo ja Ritanotko pääsivät alle neljän tunnin, hieno saavutus. Ajat olivat käsiajalla otettu. Oma aikani oli oikein 1:11, oli oma kello mukana, mutta ei gpsiä. Lopussa oli kyltit jäljellä  4 km, 3 km, 2 km ja 1 km. Ensiapupisteitä oli juoma-asemilla, ja oli ensiapujuoksijat.



Pokaaleita oli tarjolla sarjojen parhaille

Tavarapalkintoja niin ikään, ei ikäkausisarjoja.


Jokainen sai osallistumismitalin.

Autot sain hyvin parkkiin, kilpailukeskuksessa oli sauna, wc-tilat, soppaa oli tarjolla suorituksen jälkeen, ja kahviosta sai ostaa kahvia ja pullaa.

Valpperiin ajamiseen oli annettu vaihtoehtoja, alku on helppo, mutta lopussa tie huononee, mutta kaikki löysivät perille.

Olen ollut Valpperissa kerran ennenkuin 10 vuotta sitten Kevätyön viestin huoltojoukoissa, eli tämä oli sikälikin nostalginen reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)