maanantai 5. elokuuta 2013

Kauriita ja autoja



Valkohäntäpeuroiksi tai Laukonpeuroiksi niitä kutsuttiin, kun niitä oli vähän, mutta nyt niiden nimi lienee metsäkauris tai metsäpeura, ja niitä Turussakin on paljon, eilen pyörälenkillä illalla näin neljä eri paikoissa lähinnä niityillä. Joinain päivinä olen nähnyt yhdeksän eri paikoissa.

Kauris on nopea eläin, olen miltei törmännyt niihin pyörälenkillä, juoksulenkillä ja suunnistamassa, eli kauris on usein piilossa pusikossa, ja lähtee sieltä pois, kun ihminen tulee riittävän lähelle.

Kauriit ylittävät teitä, joten pian voi peurakolarit lisääntyä.


Kuvassa normi-bussi, minusta kauris ylittäessään tien ei väistä, eikä auto pysty väistämään eli yhteentörmäyksiä voi tulla.

Kuvat otettu kännykällä.
***
6.9.2013 Turun Sanomien mukaan Kakskerran Erä ry aloittaisi kauriiden harventamisen metsästämällä.
Kauriita ei ole ainakaan vaikea löytää, jos ajaa Maanpäähän iltasella voi jo pelkästään tieltä puolesta kymmenestä jopa kymmeneen kaurista. Haastetta tulee olemaan siinä, miten välttää onnettomuudet, on asutusta ja autoja, metsässä on softaajia, marjastajia, suunnistajia, sienestäjiä, metsäkaistaleet ovat varsin pieniä. En ole metsästäjä enkä omista asetta, ja olen ampunut vain armeijassa, joten en ole asiantuntija metsästyksen saralla. Luultavasti asiassa ei ole ongelmaa, ja toivottavasti ei tule. 8.9 lehdessä mainittiin jahdin jo alkaneen, ja muutamia kauriita oli metsästetty, ja ehkä 60 kaadetaan syksyn mittaan.

Kesällä 2014 on kauriita edelleen näkynyt, eli harvennus ei ollut liian suuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Roskapostin vuoksi kommenttien valvonta on päällä.
Kiitos kuitenkin, että kommentoit :)